O društvu

Na tragovima prijašnje višegodišnje uspješne suradnje SIQ-a i njegovih prethodnika (IKM, Iskra), sa značajnim klijentima na području ispitivanja i certificiranja električnih proizvoda i mjeriteljstva, 1996. godine je otvoreno SIQ Predstavništvo u RH. Kroz kontakte s novonastalim suvremeno koncipiranim organizacijama usmjerenim na poslovnu izvrsnost i tržišno nadmetanje u međunarodnoj konkurenciji nastavili smo širiti tu suradnju.

3.6.2003. utemeljeno je društvo SIQ CROATIA d.o.o., s četiri stalno zaposlena i razvijenom mrežom vanjskih suradnika, prosuditelja i specijalista za sustave upravljanja. Promjena, formalno pravnog oblika nastupa, bila je nužna zbog još neposrednijeg kontakta s povećanim brojem korisnika naše široke palete. Ulazak Slovenije u EU i novi SIQ-ov status Prijavljenog tijela (Notified body) otvorio je nove mogućnosti za veću suradnju s izvoznicima električnih proizvoda i strojeva iz RH, a ulazak Hrvatske u EU dodatno je olakšao protok proizvoda koji se ispituju u našim akreditiranim laboratorijima u Ljubljani.

Naša prednost u odnosu na brojnu domaću i međunarodnu konkurenciju je paleta komplementarnih usluga za cjelovita rješenja na područjima ocjenjivanja i certificiranja sustava upravljanja, ispitivanja i certificiranja proizvoda, mjeriteljstva, elektromagnetizma, tehničke potpore izvoznicima te izobrazbe.

Sjedište matične kuće SIQ, sa suvremeno opremljenim ispitnim i mjeriteljskim laboratorijima i vrhunskim specijalistima, čija je kompetentnost potvrđena kroz više od 20 akreditacija, te veoma razvijenom međunarodnom suradnjom kroz članstvo u brojnim međunarodnim ispitnim i certifikacijskim shemama i udruženjima, nalazi se u Ljubljani na udaljenosti od samo 135 km od Zagreba.

U svom nastupu na tržištu RH, promičemo temeljne vrijednosti matične kuće SIQ:

  • od sebe zahtijevamo to, što preporučujemo i zahtijevamo od naših stranaka, 
  • uz geslo: SIQ - partner iz susjedstva, partner za cijeli svijet.
  • Razvijamo partnerske odnose i s državnim i strukovnim institucijama i udrugama u RH poput HGK, HMD,DZM, HAA, HDK, HR PSOR, MF RH.

Umjesto kritika, optužbi ili srdžbe na "nelojalnu" konkurenciju, "nestručnost" konzultanata, "sukobljene" stručne udruge, "uspavana" državna tijela ili "nezainteresirane" klijente nudimo svoju viziju Hrvatske u svijetu kvalitete ili kvalitete u Hrvatskoj:

  • Primjenjujemo i promičemo načela upravljanja kvalitetom i sustave upravljanja polazeći od sebe osobno i organizacije u kojoj radimo;
  • Radimo svoj posao profesionalno uvažavajući konkurenciju ("Živi i radi i pusti druge da žive i rade")
  • Obavljamo svoj posao najbolje što možemo i naplaćujemo ga razumno ("Najbolja kvaliteta za prihvatljivu cijenu") 
  • Trajno smo usmjereni na predmet suradnje, zadovoljstvo kupaca i stalna poboljšanja u suradnji.

Ako vam je prihvatljiva ova vizija, dodajte i sami nešto na nju i radimo zajedno na njenom ostvarenju!
 
Srdačno,
Vaš SIQ CROATIA tim

Povijest

Društvo SIQ CROATIA d.o.o. osnovano je 2003. godine kao slijednik SIQ Predstavništva u RH, koje je bilo utemeljeno 1996. godine.

Promjena formalno pravnog oblika društva bila je nužna kako zbog pokretanja novih usluga tehničkog nadzora automata za igre na sreću i zabavu tako i zbog još neposrednijeg kontakta s povećanim brojem korisnika ostalih usluga.

Izvršen je prijelaz na direktno ugovaranje usluga i naplatu u domaćoj valuti, što je prihvatljivije za kupce.

SIQ CROATIA d.o.o. je akreditirana certifikacijska kuća koja je u opsegu akreditacije SIQ, akreditirana od strane Slovenske akreditacije (SA) čija akreditacija je jednakovrijedna akredititaciji Hrvatske akreditacijske agencije (HAA).